Glutenvrije Fajita's met kip

Maak onze heerlijke fajita's met kip in 30min - enkel  nog kip en groenten toevoegen! Geniet ervan met onze zelfgemaakte glutenvrije saus.
  • Totale tijd 10 Minuten
  • kruid Mild
  • Porties 8
  • Ingrediënten 6

Ingrédients

  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1/2 koffielepel chilipoeder
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 500 gr kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne schijfjes
  • 1 rode paprika, in fijne reepjes gesneden
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 1 bakje kerstomaten, in 2 gesneden
  • 1 handvol fijngesneden koriander

Bereiding

  1. Meng de paprika, komijn, chilipoeder en olijfolie in een kom en smeer er de kip mee in. Verwarm een grote braadpan en bak de kip op een hoog vuur gedurende 5 minuten of tot ze gaar zijn. Voeg de ui en de paprika toe en laat nog 2 minuten bakken. Pers een halve citroen uit.

 Verwarm de tortilla's:

  • IN DE PAN : Verwarm een pan en bak de tortilla's langs elke kant 10 seconden tot ze goudbruin zijn. Wikkel ze in een schone doek om ze warm te houden tot het opdienen.
  • IN DE MICROGOLFOVEN : Open het pak en verwijder de instructies.
  • Verwarm de tortilla's op HOOG vermogen/1100 watt gedurende 30 seconden.
  • Maak een frisse salsa door de kerstomaten, de koriander en de rest van het citroensap te mengen. Serveer de warme tortilla's met de kip, de kruidenmengeling en de frisse salsa.