Stand ‘N Stuff Soft Tortilla met gegrilde steak

Dit fijne recept is een variant op de traditionele fajita´s met Old El Paso™ Stand 'n Stuff Soft™ Tortillas. Bovendien zijn de Soft Tortilla’s bijzonder gemakkelijk te eten.
  • Totale tijd 15 Minuten
  • kruid Mild
  • Porties 7
  • Ingrediënten 7

Ingrédients

  • 1 pak met 8 Old El Paso™ Stand 'n Stuff™ Soft Tortillas
  • 1 zakje Old El Paso™ kruidenmix voor fajita´s
  • 1 kg flank steak
  • 1 kleine ui, in grove ringen
  • 1 rode paprika, gehalveerd
  • 1 groene paprika, gehalveerd
  • Verse ingrediënten om te garneren naar keuze

Bereiding

  • Gas- of houtskoolbarbecue voorverwarmen. Bestrooi de flank steak aan beide zijden royaal met de fajita kruidenmix en wrijf de kruidenmix in het vlees.
  • Plaats het vlees op middelhoog vuur direct boven de warmtebron van de barbecue. Leg de groenten (ui en paprika) aan de buitenste rand van de barbecue, zodat die niet direct boven de warmtebron liggen. Dek de barbecue dan af en laat het geheel circa 12 tot 14 minuten bakken tot het vlees half door gaar is. Neem de half door gebakken steak van de barbecue en laat hem 10 minuten afkoelen; snijd hem vervolgens dwars op de draad in plakken. Snijd de paprika voor het opdienen eveneens in reepjes.
  • Vul de tortilla´s met vlees en groenten, garneer ze met de gewenste ingrediënten en dien ze op.

Tips van de chef-kok

Voor dit recept hebben we flank steak (vinkenlap) genomen, maar andere delen van het rund zijn net zo goed, bijvoorbeeld rosbief of heupsteak. De hoeveelheid en de bereiding op de barbecue is voor al deze vleessoorten hetzelfde. Belangrijk is, dat het vlees vóór het snijden een paar minuten rust.