Gegrilde Salsa-Burgers

Met onze gegrilde burgers a la Mexicana wordt uw volgende tuinfeest een vlammend festijn – dankzij onze pikante Old El Paso™ Salsa. Bij elke hap komt bovendien iets kazigs om de hoek kijken.
  • Totale tijd 30 Minuten
  • Ingrediënten 8

Ingrédients

  • 1 potje Old El Paso™ Chunky Salsa Dip Mild
  • 700 g mager rundergehakt (maximaal 20 % vet)
  • 25 g paneermeel
  • 90 g harde kaas met chili, geraspt
  • 6 hamburgerbroodjes, in tweeën en gebakken
  • 6 plakken tomaat
  • 6 plakken avocado
  • 6 eetlepels crème fraîche

Bereiding

  • Gas- of houtskoolbarbecue voorverwarmen. Meng het gehakt, ½ potje salsa en het paneermeel in een middelgrote kom. Vorm er vervolgens 12 burgers van met een diameter van ongeveer 10 cm en een dikte van 0,5 cm. Strooi op 6 van de burgers in het midden een volle eetlepel kaas; verdeel de kaas een beetje. Leg dan de andere burger erop en druk hem aan de randen stevig op de onderste helft zodat de kaas er later niet uit kan lopen.
  • Leg de burgers op de barbecue en bak ze op middelhoog vuur en met het deksel erop circa 11 tot 13 minuten, tot de vleesthermometer een kerntemperatuur van ongeveer 70 °C aangeeft. Draai het tussendoor één keer om.
  • Leg de gebakken burgers op een helft van een broodje. Beleg deze dan met de plakken tomaat en avocado en schep er 1 eetlepel crème fraîche op. Schep er desgewenst nog een beetje salsa op. Leg tot slot de bovenste helft van het broodje erop.