Gegrilde Pizza Met Krokante Korst

Pizza van de barbecue? Absoluut geen probleem als ze met tortilla´s worden gemaakt! In slechts zes minuten ontstaat daaruit een verleidelijk krokante pizza.
  • Totale tijd 20 Minuten
  • Porties 4
  • Ingrediënten 7

Ingrédients

  • 1 pak met 8 Old El Paso™ Flour Tortillas
  • 2 theelepels olijfolie
  • 150 g geraspte kaas
  • 90 g met paprika gevulde groene olijven, gesneden
  • 100 g tomaat, in blokjes en goed uitgelekt
  • 24 plakken pittige salami (ca. 3 cm diameter)
  • 1 theelepel gedroogde oreganoblaadjes

Bereiding

  • Gas- of houtskoolbarbecue voorverwarmen. Leg de tortilla´s op een bakplaat en smeer ze in met olie. Strooi dan ongeveer tweederde van de kaas erover en beleg ze met olijven, tomaat en salami. Strooi tot slot de rest van de kaas en de oregano erover.
  • Leg de pizza met een grote spatel voorzichtig op de barbecue. Grill ze vervolgens met gesloten deksel op middelhoog vuur ca. 3 tot 6 minuten tot de kaas is gesmolten en er een krokante korst is ontstaan. Schep de kant-en-klare pizza weer op de bakplaat.

Tips van de chef-kok

Het beste kunt u een plaat zonder rand gebruiken – zo kunt u de pizza gemakkelijker op de hete barbecue en weer terug op de plaat schuiven. Mocht u geen passende bakplaat hebben dan kunt u ook een normale bakplaat met rand nemen en de pizza op de achterkant ervan leggen.