Fruit-Salsa Met Kaneel-Tortilla-Wafels

Zijn wafels en salsa ook lekker als nagerecht? En of – tenminste als het om deze fruitig-frisse salsa gaat, met stukjes perzik, appel, aardbei en sinaasappel, geserveerd met krokant gebakken kaneel-tortilla-wafels.
  • Totale tijd 35 Minuten
  • kruid Mild
  • Ingrediënten 12

Ingrédients

  • Kaneelwafels
  • 1 pak met 8 Old El Paso™ Flour Tortillas
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel water
  • Salsa
  • 1 kleine sinaasappel
  • 2 middelgrote Granny-Smith-appels, zonder klokhuis, geschild en fijngesnipperd
  • 100 g verse aardbeien, fijngesnipperd
  • 1 middelgrote perzik, geschild, zonder pit en fijngesnipperd
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepel appelgelei

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een bakplaat in met een beetje olie. Meng in een kommetje de suiker met de kaneel.
  • Bevochtig 4 tortilla´s aan beide kanten met water. Strooi dan op beide kanten ongeveer ½ theelepel van de suiker-kaneel-mix. Snijd de tortilla´s in 8 punten en leg deze op de bakplaat.
  • Bak de tortilla´s 6 tot 8 minuten in de oven, tot ze licht gebruind zijn. Haal ze dan van de bakplaat en leg ze op een rooster. Laat ze ongeveer 10 minuten volledig afkoelen. 4. Rasp in de tussentijd de schil van de sinaasappel en pers het vruchtvlees uit. Dit moet zo´n 60 ml sap opleveren. Meng de sinaasappelschil en het sap met de overige salsa-ingrediënten in een middelgrote kom.
  • Indien gewenst kunt u de salsa garneren met een waaier van aardbeien. Serveer deze tot slot met de kaneel-tortilla-wafels.

Tips van de chef-kok

Deze fruitige salsa is ook ideaal als saus bij vanille-ijs.