Ingrédients
Fajita's
- Sap van 1 limoen
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 theelepels heet chilipoeder
- 450g kipfilet zonder huid, in dunne reepjes
- 1 ui, in dunne halve ringen
- 8 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
Voor het serveren
- Old El Paso™ Thick ‘N’ Chunky Salsa
- Guacamole
Gemaakt met
Bereiding
- Meng het limoensap, olie en chilipoeder in een lage, niet-metalen kom. Voeg de kip en ui toe en bedek deze met de marinade. Dek de kom af en zet deze minstens 1 uur of een nacht in de koelkast.
- Verwarm een gietijzeren pan op hoog vuur. Haal de kip en de ui uit de marinade (strijk overtollige marinade eraf) en bak deze 4-6 minuten, al roerend tot ze een kleurtje hebben gekregen en de kip goed is doorgebakken.
- Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de kip en ui over de tortilla's. Vouw een einde van elke tortilla tot ongeveer 2cm over de kipmix en vouw de rechter en linker kant over het opgevouwen lange einde, een beetje overlappend. Serveer ze met een topping van salsa en guacamole.
Tips van de chef-kok
Mix een beetje zure room met gehakte verse bieslook en een beetje vers gemalen zwarte peper als verfrissende begeleider
Voeg een paar reepjes rode of groene paprika toe aan de gemarineerde kipmix.