caramelised-oranges-with-baked-cinnamon-tortilla-strips

Gekaramelliseerde Sinaasappels Met Gebakken Kaneel-Tortilla-Repen

Sappige sinaasappels in goudgele karamelsiroop, opgediend met zoete gebakken tortilla´s.
 
  • Totale tijd 15 Minuten
  • Porties 4
  • Ingrediënten 7

Ingrédients

  • 1 pak met 8 Old El Paso™ Flour Tortillas
  • 75 g ongezouten boter, een beetje zacht
  • 50 g zeer fijne suiker
  • 4 grote sinaasappels
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel, gemalen
  • Vanille-ijs om op te dienen

Bereiding

  • Rasp de schil van 2 sinaasappels af. Verwijder met een scherp mes de rest van de schil en de witte huid. Snijd de sinaasappels dan in stukken en vang het sap daarbij op in een kom. Pers de twee andere sinaasappels.
  • Smelt 50 g boter ineen pan en voeg de fijne suiker, 100 ml vers geperst sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelschil toe. Kook dit op middelhoog vuur en roer het af en toe om tot de suiker is opgelost en een gladde, vloeibare massa is ontstaan. Laat 4 tot 5 minuten zachtjes pruttelen tot de siroop een taaie consistentie heeft gekregen. Voeg nu de stukjes sinaasappel toe, roer ze om en laat het geheel verder koken.
  • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200°C (heteluchtoven: 180°C, gasoven: stand 3). Meng de resterende boter en sinaasappelschil met de poedersuiker en de kaneel.
  • Leg de Old El Paso™ Flour Tortillas op een grote bakplaat en smeer de bovenkant in met de botermix. Bak ze 2 tot 3 minuten in de oven tot de tortilla´s goudgeel zijn; laat ze iets afkoelen en snijd ze in repen.

Tips van de chef-kok

Leg de tortilla-repen in een kom en giet dan de sinaasappels en de siroop erover. Als topping komt er een grote lepel vanille-ijs op.

Een extra snufje nootmuskaat zorgt voor een heerlijk exotische smaak!