Banana Split-Dessert-Taco´s

Taco´s hoeven niet per se hartig te zijn – je kunt er ook geweldige toetjes mee tevoorschijn toveren. Met dit recept veranderen eventjes gefrituurde taco´s in een krokant omhulsel voor een banana split.
  • Totale tijd 20 Minuten
  • kruid Mild
  • Porties 8
  • Ingrediënten 9

Ingrédients

  • Banana split
  • Plantaardige olie (om te frituren)
  • 1 pak met 8 Old El Paso™ Stand 'N Stuff™ Soft Tortillas
  • 8 bolltjes Häagen-Dazs™ Belgian Chocolate ijs
  • 8 bolletjes Häagen-Dazs™ Strawberries & Cream ijs
  • 8 bolletjes Häagen-Dazs™ Vanilla ijs
  • 2 bananen, in de lengte in vieren gesneden
  • Om te garneren
  • 16 cocktail-kersen
  • 85 g donkere chocolade, gesmolten en gemengd met 1 eetlepel hete plantaardige olie
  • Desgewenst 1 bus slagroom

Bereiding

  • Vul een grote pan zo´n 5 tot 8 cm met plantaardige olie en verhit de olie tot 190° C. Frituur de tortilla´s een voor een aan elke kant ca. 1 tot 2 minuten in de hete olie tot ze goudbruin en opgebold zijn. Dep ze daarna met keukenpapier voorzichtig af.
  • Schep meteen voor het opdienen van elke ijssoort 1 bolletjes in de gefrituurde tortilla´s en leg daarop een kwart banaan. Garneer ze met 2 kersen. Giet tot slot gesmolten chocolade erover en spuit er een beetje slagroom op.

Tips van de chef-kok

Houdt u niet van bananen? Geen probleem, want dit recept valt gemakkelijk te variëren: experimenteer gewoon met uw favoriete ijssoorten en ingrediënten.