Extra Milde, Superlekkere Fajita´s

Een combinatie van warme tarwetortilla´s gevuld met kostelijke reepjes kip in fijne tomatensaus en een lepel verse zure room met kruiden. Die doet het gegarandeerd ook goed bij de kinderen!
 
  • Totale tijd 15 Minuten
  • kruid Extra Mild
  • Porties 3
  • Ingrediënten 5

Ingrédients

  • 1 Old El Paso™ Crispy Chicken Fajita Kit
  • 500 g kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 kropsla, in hapklare stukken gescheurd
  • 2 tomaten, in blokjes
  • Crème fraîche om te serveren

Bereiding

  • Vulling voorbereiden: snijd de kipfilet in dunne reepjes. Doe een beetje olie in een hete pan en bak de kip al roerend lichtjes bruin. Voeg de tomatensaus toe en roer die erdoor, laat het geheel een paar minuten pruttelen tot de kip goed door is en de tomatensaus romig. Terwijl de kip kookt mengt u de kruidenmix met de crème fraîche voor de topping.
  • Tortilla´s voorbereiden
  • OVEN: verwarm de oven 10 minuten voor op 140 °C (heteluchtoven: 120 °C). Haal de tortillastapel uit de verpakking, scheid ze van elkaar en wikkel ze in aluminiumfolie. Verwarm de in aluminiumfolie gewikkelde tortilla´s op de middelste plaat in de oven op 140 °C (heteluchtoven: 120 °C) gedurende 10 minuten. Houd de tortilla´s afgedekt warm tot het opdienen.
  • MAGNETRON: Prik meerdere gaten in de folie en verwarm de hele verpakking in de magnetron op maximale stand (650 tot 800 watt) gedurende 35-40 seconden. Open de verpakking (opgelet, heet!), scheid de afzonderlijke tortilla´s van elkaar en houd ze tot het opdienen afgedekt warm.
  • Vullen en oprollen: voor een echt Mexicaanse culinaire belevenis zet u gewoon alle voorbereide ingrediënten midden op tafel – en nu kan iedereen zichzelf bedienen! Schep een paar lepels van de heerlijke vulling op een warme tortilla, een dot kruiden-crème fraîche erop, een beetje sla en sappige stukjes tomaat. Mes en vork blijven in de la … gewoon oprollen en genieten maar!

Tips van de chef-kok

Vegetariërs kunnen de kip gewoon vervangen door kidneybonen en plakjes champignon.